czwartek, 24 listopada 2016

Mus jabłkowy


Wiem, że to przepis prosty, ale może Ci się przydać, gdy nie masz ochoty na serwowanie małemu dziecku kupnych deserków. 

Składniki:

  • 600g jabłek 


Przygotowanie:

  • Obierz jabłka, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i wrzuć do naczynia miksującego


  • Ustawienia: czas - 10 minut, temperatura - 100 stopni, obroty - 4
  • Po sygnale zmiksuj
  • Ustawienia: czas - 30 sekund, obroty - 9
  • Jak gorące wlejesz do małych słoiczków, to zamkną się. Możesz spokojnie przechowywać w lodówce kilka dni i wyciągać, gdy Twój Mały Książę lub Mała Księżniczka zapragnie zdrowego, owocowego deseru. Starsi też lubią. Wcinają aż im się uszy trzęsą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Termomiksfans

Termomiksery - wcześniej nazwa pojawiająca się jako określenie urządzeń laboratoryjnych mieszających i podgrzewających probówki. Gdy pojawił się Thermomix i jego naśladowcy, przypisać im można jedno miano wspólne - termomiksery kuchenne.

Łączna liczba wyświetleń